About 여기요

Yokiyo – The first modern Korean Restaurant in Amsterdam

Koreaanse restaurants winnen een Michelin ster in New York, bezitten een plek in de top 5 van de beste restaurants in Manhattan en worden uitgeroepen tot ‘Best Asian Restaurant’ in Australië. Inmiddels zijn Koreaanse wijken (‘Korea-Towns’) niet te missen in steden als o.a. Los Angelas, Bejing, Londen, Tokyo, Sydney, Hong Kong en Toronto. Hiermee verovert de Koreaanse keuken een rotsvaste plek op de culinaire wereldkaart.

Met de Koreaanse achtergrond van Tim Doornewaard en Domingo Atsma en de internationale ervaring van chef-kok Jaymz Pool openen zij het eerste moderne Koreaanse restaurant in Amsterdam met de naam Yokiyo. De Koreaanse keuken heeft haar eigen unieke en vooral sterke smaken. Yokiyo richt zich op de Koreaanse keuken en maakt gebruik van lokale eerlijke ingrediënten.

Net als in Korea worden alle gerechten geserveerd met verschillende bijgerechten (‘banchan’) die je deelt met je tafelgenoten en is er de mogelijkheid om te borrelen tot in de late uurtjes. Met Kimchi in de top 5 van de meest gezonde ingrediënten van Health Magazine* is de Koreaanse keuken – naast ‘ontzettend lekker’ – een verantwoorde en gezonde keuze.

Zoals Koreanen graag de bediening roepen voor snelle service in het drukke Seoul, mag je dit nu ook in Amsterdam doen door te roepen: ‘Yokiyo!’

Informatie oprichters

Jaymz Pool – Jaymz is bekend van het Net5 Tv-programma Born2Cook en verantwoordelijk voor het neerzetten van diverse succesvolle restaurants (Club 11, Trouw en Wilde Zwijnen) als chef-kok en eigenaar. Hij is opgegroeid met de Nieuw Zeelandse keuken waar verse ingrediënten van eigen bodem centraal staan. Als 12 jarige jongen  begon zijn culinaire carrière in een Aziatische restaurant waar zijn voorliefde voor Aziatische smaken begon.

Domingo Atsma en Tim Doornewaard – Domingo en Tim zijn beide geboren in Korea en bezoeken hun Koreaanse families regelmatig. ‘Thuis’ in Korea genieten zij van traditionele Koreaanse smaken die zij missen in Nederland. Het ontbreken van werkervaring in de foodbranche maakt Domingo goed door zijn overweldigende passie voor Koreaans koken en de recepten van zijn Koreaanse familie. Tim heeft – naast dezelfde voorliefde als Domingo – als voormalig Food&Beverage manager kennis op het financiële en zakelijke terrein van foodconcepten. Doordat hij is aangesloten bij de milieufederatie Noord-Holland heeft hij een scherp oog voor milieu en klimaat.

Tim, Domingo en Jaymz  hebben de afgelopen jaren Koreaans gekookt op diverse foodbeurzen en evenementen in Nederland onder de naam Korean Taco Party